La Défense, Paris
+06 48 48 87 40

Ce este perimenopauză?

Ce este perimenopauză?

Perimenopauză este perioada de timp în care corpul unei persoane trece în menopauză. De obicei, începe la mijlocul până la sfârșitul anilor 40 și durează aproximativ 4 ani.

În timpul perimenopauzei, perioadele menstruale pot fi mai lungi sau mai scurte, precum și mai grele sau mai ușoare decât de obicei. În afară de perioadele neregulate, aproape 90% dintre persoanele care suferă de perimenopauză prezintă simptome ale menopauzei, cum ar fi bufeurile, somnul slab, problemele de dispoziție și uscăciunea vaginală. are o afecțiune care crește riscurile asociate medicamentelor. Strategiile pentru a face față schimbărilor fizice și emoționale includ factori de stil de viață, cum ar fi să rămână activ și să se implice în tehnici de reducere a stresului.

Citește mai multe pentru a afla despre simptomele și gestionarea perimenopauzei.

Ce este?

Perimenopauză se referă la anii care au dus la menopauză, care este atunci când perioadele menstruale se opresc permanent. În majoritatea oamenilor, durează aproximativ 4 ani.

În acest timp, ovarele fac diferite cantități de estrogen și progesteron. Aceste fluctuații hormonale provoacă simptome perimenopauză.

semne și simptome

Semnul principal al perimenopauzei este perioadele menstruale neregulate. Aceasta poate implica unul sau mai multe dintre următoarele simptome:

 • mai lungi sau mai scurte decât perioadele obișnuite
 • Perioade mai grele sau mai ușoare
 • Perioade omite

În plus, multe persoane prezintă simptome de menopauză. Acestea pot include bufeuri, care afectează 80% dintre indivizi, împreună cu:

 • Somnul slab
 • Uscăciunea vaginală
 • Intercorese dureroase

Aflați mai multe despre diferențele dintre menopauză și perimenopauză.

Cum să gestionați simptomele perimenopauzei

Managementul include medicamente hormonale, medicamente nonhormonale și modificări ale stilului de viață.

Managementul cu hormoni

Un studiu 2016 raportează că femeile cu bufeuri, somn slab, dispoziție adversă sau uscăciune vaginală au o probabilitate puternică ca simptomele lor să fie legate de perimenopauză. Pentru majoritatea oamenilor, hormonii sunt cel mai eficient tratament.

Cu toate acestea, unii oameni au contraindicații, care sunt condiții care ar face mai problematice efectele secundare și riscurile hormonilor. Acești indivizi nu ar trebui să ia medicamente hormonale.

Terapia cu hormoni menopauză abordează toate simptomele și vine sub diverse forme, inclusiv:

 • Pastile, cum ar fi etinil estradiol (estinil)
 • Patch-uri, cum ar fi o combinație de estradiol și norethindrone (CombiPatch)
 • creme vaginale, cum ar fi 17 β-estradiol cremă vaginală (Estrace)

Managementul cu medicamente nonhormonale

Pentru cei care nu pot sau preferă să nu ia medicamente hormonale, sunt disponibile alte opțiuni care abordează simptomele individuale. Acestea includ:

 • paroxetină (paxil): Acesta este un antidepresiv care crește cantitatea de serotonină din creier. Medicii îl prescriu pentru bufeuri și un studiu a constatat că își reduce frecvența cu 33–67%.
 • Gabapentin (orizant): Acesta este un medicament anti-sechestru pentru bufeurile care apar noaptea. Cercetările mai vechi din 2013 au concluzionat că poate reduce bufeurile la persoanele care nu pot lua hormoni.
 • Ospemifen (Ospyna): Aceasta este în clasa de medicamente numite modulatoare selective ale receptorilor de estrogen. Schimbă structura și pH -ul vaginului, ceea ce ajută la ameliorarea uscăciunii vaginale și a actului de relații dureroase.
 • Inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI): Aceasta este o clasă de antidepresive care pot scuti condițiile de dispoziție asociate cu menopauză. Un exemplu este Citalopram (Celexa).
 • melatonină: Acesta este un hormon pe care creierul îl produce. Poate îmbunătăți somnul, dar experții nu sunt siguri dacă beneficiile depășesc efectele secundare potențiale.

Cercetările indică faptul că remediile de non-medicamente pentru simptomele menopauzei sunt în mare parte ineficiente. În plus, unele produse pe bază de plante nu sunt sigure și pot provoca efecte secundare grave. De exemplu, Black Cohosh, un remediu pe bază de plante pentru menopauză, poate provoca daune hepatice.

Managementul cu schimbări de stil de viață

Institutul Național de îmbătrânire sfătuiește următoarele schimbări de stil de viață pentru bufeuri:

 • Purtând un ventilator portabil
 • Pansament în straturi
 • renunțarea la fumat (dacă este cazul)
 • Evitarea cafeinei, alcoolului (dacă este cazul ) și mâncare picantă
 • Menținerea unei greutăți moderate

vs. Menopauză

Graficul de mai jos arată diferențele dintre perimenopauză și menopauză.

Faceți față Schimbări fizice și emoționale

Societatea de menopauză din America de Nord (NAMS) recomandă următoarele strategii pentru a face față schimbărilor perimenopauzei:

 • Creează echilibru: Oamenii ar trebui să -și facă timp să aibă grijă de înșiși. Este important să ne amintim că îngrijirea de sine este la fel de necesară ca și îngrijirea familiei și a prietenilor.
 • Reducerea stresului: tehnici de relaxare, psihoterapie și consiliere pot ajuta la reducerea sentimentelor de anxietate.
 • Rămâneți activ: exercitarea și rămânerea activă mental și social poate ajuta la prevenirea problemelor de memorie.

w-loss olx

În plus, NAMS sugerează să acorde atenție atitudinii, care include:

 • Monitorizarea monitorizării Gânduri: Dovezi în creștere indică faptul că absența gândurilor pozitive afectează sănătatea mai mult decât prezența gândurilor negative.
 • Râsul: Râsul are mai multe beneficii, cum ar fi stimularea imunității, stimularea unei mentalități pozitive, îmbunătățirea memoriei și a face față cu stres.
 • Conectarea cu ceilalți: A avea un sistem de asistență socială favorizează longevitatea.
 • Fiind atenți: să fii conștient de momentul prezent ajută la prevenirea unei persoane să se îngrijoreze de viitor și la care să se bazeze Regretele trecute.

Întrebări frecvente

mai jos sunt răspunsuri la Câteva întrebări frecvente:

Cât durează perimenopauza?

În medie, durează 4 ani înainte de oprirea perioadelor unei persoane, dar poate dura 2–8 ani.

Perioadele dvs. se opresc în timpul perimenopauzei?

În primii ani de perimenopauză, o persoană poate experimenta perioade omise sau neregulate. Cu toate acestea, deoarece definiția menopauzei implică să nu aibă perioade pentru 12 luni consecutive, perioadele unei persoane se vor opri la începutul ultimului an de perimenopauză.

la ce vârstă se întâmplă perimenopauză?

Începe de obicei la mijlocul până la sfârșitul anilor 40.

rezumat

Perimenopauză este momentul în care ciclurile menstruale devin neregulate din cauza hormonilor fluctuante. Este perioada de timp înainte de menopauză.

Managementul simptomelor poate implica medicamente care conțin hormonul estrogen, cum ar fi etinil estradiol (estesil). Pentru persoanele care nu sunt în măsură să ia hormoni, sunt disponibile tratamente alternative care abordează simptome specifice.

Strategii pentru a ajuta pe cineva să facă față schimbărilor de perimenopauză pot include tehnici de mindfulness și conectarea cu ceilalți.

 • Sănătatea femeilor/ginecologia

Știrile medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Caracteristică Perimenopauză Menopauză
Definiție Tranziția de câțiva ani în menopauză Faza care începe după 12 luni de a nu avea o lunară lunară Perioada
Vârsta medie MID până la sfârșitul anilor 40 în jur de 52 de ani în vârstă
Ovarele Faceți niveluri fluctuante de estrogen realizează cantități mici de estrogen
Related Posts